Om Jodo

Om Jodo

Jodo er kunsten at slås mod et sværd med en rund pind på cirka 130 cm. De japanske tegn for denne kampkunst betyder Stavens Vej. Nu til dags er der to store retninger inden for jodo:

  • Traditionel (koryu), inden for hvilken der findes mange stilarter (som oftest også indeholder andre våben og kampformer).
  • Standard (seitei), som er organiseret under det japanske Kendoforbund (全日本剣道連盟 Zen Nippon Kendō Renmei). Fordi antallet af udøvere i mange stilarter er meget lille, har man defineret 12 standard kata (teknikserier), hvorom alle stilarter kan mødes. Disse tolv kata kaldes seitei kataerne. De forskellige stilarter kan konkurrere i seitei samtidig med, at de hver træner deres egen stilart og dér bibeholder deres særpræg.

Staven bruges også i andre stilarter; for eksempel bruger det japanske politi Jo, og Aikidos grundlægger udtrykte også aikidoens principper gennem Jo (kaldet aiki-jo).

Der findes mange forskellige koryu stilarter for Jodo i Japan. I Europa er Shinto Muso Ryu, som vi træner, den største. Her er en film med nogle af vores undervisere og træningspartnere:

Nyttige link

da_DKDanish